20 Ekim 2011 Perşembe

Aşkta ‘Erol Köse’cilik

Erol Köse’nin son zamanlarda twitter başta olmak üzere televizyonda ve yazılı basında ne denli meşhur olduğu hepinizce malum. Tarzını bilmeyenlerin bikaç tweetini okumaları yeter fikir sahibi olmaya.  Konuşulan biri olduğu da yadsınamaz bir gerçek. Onu konuşmaya değer bulmayan insanlar bile ‘Erol Köse hakkında konuşmaya bile değer değil’ derken aslında onu konuşuyorlar.


Ben bu adamın zekasını, kalitesini filan sorgulayacak değilim, bana ne, benim üzerime vazife mi adamın yaptıktıkları, iddialarının gerçek olup olmadığı.. fakat Erol Köse yaptığı her çıkışta, her magazin sayfalarına konu oluşunda, bana çok iyi tanıdığım bi insanı hatırlatıyor. Siz bu insanı tanımıyorsunuz, ama aslında tanıyorsunuz. Sizin hayatınızda bir Erol Köse yok mu?Düşünün biraz..


Bu insan öyle bir insandır ki, aranız iyiyken onu çok seversiniz, sizin tarafınızı çok güzel tutar, çıkışlarının yersiz olduğunu bazen düşünseniz de onu yargılamazsınız, çünkü o sizin tarafınızdadır. Ahlakçıdır ama ahlaklı olmak zorunda değildir. Tarafını tuttuğu kişinin yüzüne vurmaz ve siz de bir gün sizin karşınıza geçtiğinde kullanmak için biriktirdiğini bilemezsiniz ortaklıklarınızı. Böyle birinden arkadaş kazığı yenir çok güzel, ama ya bi de bu adam/kadın senin sevgilinse? İşte o zaman işler biraz karışık.

Böyle bir adamı sevemem deme, böyle adamlar çok sevilir asıl. Hem de pek güzel sevilir. Herkese kötü, sana iyi olursa bir insan, nedenini bilemeden keyiflenirsin. Başkalarını korkutan sana bal şekerse, kendine çok güvenirsin.  Senin kendine daha çok güvenmeni sağlayan adam ya da kadın, senin vazgeçilmezin olur, çünkü bu istisnasız herkese iyi gelir, kimsenin özgüveni böyle bir sevgiliyi reddedecek kadar yüksek değil.

Bu karakterden sevgili ‘olur’unu ballı ballı anlattım diye heveslenme, şimdi sıra ‘olmaz olmaz’larda. Sen bu adamı sevdin ya arkadaş, sen boku yedin. ‘nası yirim yaaa nioldu’ diceksin çünkü sen kendini bu adama alışırken kaybettin, sen unuttun ki bu adam sana ‘şimdilik’ böyle. O ‘şimdilik’ süresince öyle mutluydun ki, sana söyledikleri seni öyle yükseltiyordu ki başkalarına nasıl davrandığının sence önemi yoktu.  Eğer bana yumuşak dokunuşlarda bulunan yılan, kimlerin poposunu kemirmiş bakmazsan, başına daha çok gelir bunlar. Üstelik de öyle seni bi anda özgüvensiz bırakmakla kalmaz bu adam tipi, sana verdiğini geri almakla kalmaz, o özgüvenden eser bırakmaz sende. Başkalarıyla alay ederken  onun bi  Cem Yılmaz olduğunu düşünüyordun, şimdi sıra sende. Umarım zayıf yönlerin oldukça azdır.

LadyLeblebi

2 yorum:

  1. Böyle bir karakter hiç bir şekilde benim yanımda olamaz :) neden? çünkü ben tanıdıgım birinin, başkaları hakkında konuştugunu, üstelik yıpratıcı bir şekilde asla kaldıramam. Anında uçar yanımdan :)

    YanıtlaSil
  2. seninki olmasi gereken zaten aslicim. yapamayanlar utansin :)

    YanıtlaSil