17 Ekim 2011 Pazartesi

Bir felsefe disiplini olarak Adriana Lima ve Kıvanç Tatlıtuğ (ilk görüşte aşk ne kadar gerçek?)

İkisi de göz önünde, ikisi de tartışılmaz güzellikte. Tartışılmaz dedim evet, çünkü her ne kadar başka tipleri daha çekici bulabilirseniz de bu iki isim için çirkin demek , büyük haksızlık olur. Siz yine kendinizi iyi hissedecekseniz deyin tabii. Fakat bu yazı kendinizi iyi hissetmeniz için yazılmadı.


Mutlaka birilerine aşık oldunuz, olmadıysanız da en azından birilerinden hoşlandınız. Bu kişi bazen sözünü ettiğimiz isimler gibi ulaşılmaz, bazen çevrenizden ve dokunabilecek kadar yakın olabilir. Ulaşılmazsa ve onu deli gibi beğeniyorsanız samimiyetinizi sorgulamıycam. Ya değilse?

Aşık oldum dediğiniz kişinin aslında hayallerinizdeki erkek ya da kadın olmadığının farkında mısınız? Bu yazıda aşkta tek ölçü güzellikmiş gibi basitleştirerek açıklıyorum, sizin hayaliniz neyse siz yerine o değerlerin tümünü koyarsınız artık. Ölçünüz güzellikse, Adriana ya da Kıvaç kadar güzel değil; ölçünüz kültürse bir Okan Bayülgen değil, fakat siz ona aşık olduğunuzu iddia ediyorsunuz, ve bu noktada çok fena yanılıyorsunuz a dostlar!

Siz ona aşık oldum diyorsunuz, çünkü o ulaşılmaz değil, ve siz de mükemmel değilsiniz. Kendinize baktınız, bi de ona baktınız, size denk ya da size fazlaysa ve ilişki yaşayabilme ihtimaliniz ortada boylu boyunca uzanıyorsa, siz o insandan etkilenirsiniz, onunla çıkarsınız, belki sonra onu seversiniz, ona aşık olursunuz. Şimdi bahsedeceğim onunla henüz birlikte olmadan öncesi için geçerlidir, aksi durumda sorumluluk kabul etmem. Neden o sorusunun cevabını az önce verdim, çünkü o ulaşılabilir. Peki ya bu ne kadar samimiyet ve gerçeklik içeriyor desem?

Sinirleriniz gerilmeden hemen önce söylemek isterim ki; amacım size yaşadığınız duyguları sahte hissettirmek değil, zaten bunu beceremem. Fakat kendinize karşı dürüstçe şu soruyu cevaplayın lütfen; Adriana Lima olsaydınız ondan hoşlanacak mıydınız? Tabii ki hayır. O zaman eğer aşkta ya da hoşlantıda ölçü sizin ne olduğunuz ise,  nerede  gerçeklik?

Gerçek aşk ilk görüşte yaşanıyorsa ve sizin ilk görüşte aşık oldum dediğiniz kişi ‘sizin haddinizce’ mükemmelse, kendinizi bundan sonraki yaşamınızda kandırmamanızı temenni ederim. Çünkü Adriana Lima siz değilsiniz, bu durumda size denk olan kişi hayallerinizin değil aklınızın prensi!



LadyLeblebi

3 yorum:

  1. güzel yazı...

    samimiyet olan şey aşk sayılmıyor gibi günümüzde adına karşılıklı sevgi deyip geçiştiriyor insanlar

    YanıtlaSil
  2. LafKumkumasi: O zaman Adriana Lima veya Kivanc Tatlitug kadar guzel olmayan insanlar asik olmasin.
    Bu mu yani kendimize bictigimiz deger

    YanıtlaSil
  3. LadyLeblebi: haklısın onurcan, bunu da söylemek istedim aslında ama yazıyı basitleştirmeye çalıştığım için yazmadım. gerçekten aşık olmak için ciddi bi ortaklığa ihtiyaç var ama insanlar buna sırtını dönüp söylediğin gibi karşılıklı sevgi bağlılık fln diyorlar. halbuki o sevgi asıl temelli olan, 'ben bunu gördüm beğendim eh bu bana uyar' değil.

    YanıtlaSil